Μαθητές του τομέα Πληροφορικής που συμμετέχουν στο πολιτιστικό πρόγραμμα “Ψηφιακές όψεις της βιβλιοθήκης του σχολείου μας”, θα παρουσιάσουν δύο δράσεις τους, στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, 13-18 Απριλίου 2021.

1η συμμετοχή: Ο ιστότοπος της βιβλιοθήκης (LIB_EPAL_SITE)

https://lib1epalagp.sites.sch.gr/

Για τον ιστότοπο της βιβλιοθήκης, τον οποίο δημιούργησαν και ενημερώνουν, οι μαθητές συνθέτουν περιεχόμενο εμπλουτισμένο με εικόνες και ήχο (podcasts), αξιοποιώντας πλήρως και διευρύνοντας τη γνώση που αποκτούν από μαθήματα του τομέα τους (Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Ιστοτόπων, Βασικά Θέματα Πληροφορικής) αλλά και ερεθίσματα από τα φιλολογικά τους μαθήματα.Οι επισκέπτες βρίσκουν στον ιστότοπο από προτάσεις ανάγνωσης μέχρι ηχογραφημένες συνεντεύξεις και από την ιδιαίτερη ιστορία του λογότυπου μέχρι … αφορμές για ταξίδια σε άλλες βιβλιοθήκες!

2η συμμετοχή: Βιβλιο-κύματα, τα podcasts της βιβλιοθήκης

https://lib1epalagp.sites.sch.gr/cat…/multimedia/podcasts/

Οι μαθητές, σε ρόλο δημοσιογράφου, παίρνουν συνέντευξη από φίλους της βιβλιοθήκης οι οποίοι, ο καθένας με τον τρόπο του, στηρίζουν τη λειτουργία της.Οι συναντήσεις σχεδιάζονται, προγραμματίζονται και πραγματοποιούνται διαδικτυακά. Γίνονται ηχογραφήσεις και οι μαθητές επεξεργάζονται τα αρχεία που προκύπτουν, τα επενδύουν με μουσική και τα μεταφορτώνουν σε γνωστά αποθετήρια. Φυσικά, γίνονται σχετικές καταχωρήσεις και στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης.