Υπεύθυνος  Εργαστηρίου: Μαλογρίδης Παύλος

Περιγραφή

Το εργαστήριο  Εγκαταστάσεων Ψύξης & Κλιματισμού Ψύξης  είναι πλήρως εξοπλισμένο, όπου κάθε μαθητής έχει την δυνατότητα να αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες στην  τοποθέτηση , εγκατάσταση, συντήρηση και επισκευή  :

Οικιακών ψυγείων

Επαγγελματικών μονάδων συντήρησης  και κατάψυξης

Κλιματιστικών μονάδων  για οικιακή και επαγγελματική χρήση

Ημικεντρικών μονάδων Κλιματισμού

Κεντρικών μονάδων κλιματισμού

Κλιματισμού Αυτοκινήτων

Στα πλαίσια των εργαστηριακών ασκήσεων κατασκευάζει μια  εγκατάσταση επαγγελματικού ψυγείου συνδέοντας τα απαραίτητα εξαρτήματα με σωληνώσεις, πληρώνει  την μονάδα με ψυκτικό ρευστό ελέγχοντας διαρροές και κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις έτσι ώστε η εγκατάσταση να παράγει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όλα τα παραπάνω γίνονται με βάση τους νέους οικολογικούς νόμους  για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ζήτηση στην αγορά εργασίας

Η εξέλιξη της τεχνολογίας  στον τομέα της  Ψύξης  και του Κλιματισμού είναι ραγδαία. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την προσπάθεια για αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος  (νέα  ψυκτικά ρευστά, κατανάλωση λιγότερης ενέργειας), οδηγεί στην αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων μονάδων με νέες.

Επιπλέον, μέσω του Προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’οίκον ΙΙ», στο οποίο υπάγονται πολλά νοικοκυριά,   προωθείται η αγορά αντλιών θερμότητας.

Σπουδές

Στους αποφοίτους της ειδικότητας Ψυκτικών Εγκαταστάσεων και Κλιματισμού του  Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.), χορηγείται απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου και πτυχίο ειδικότητας Τεχνίτη ………   επιπέδου 3.

Το απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου είναι ισότιμο με αυτό του Γενικού Λυκείου και δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης (χωρίς ποσόστωση) στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μέσα από τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Σχολές εισαγωγής: Τ.Ε.Ι., Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, Σχολές Αστυφυλάκων και Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού με ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις.

Μαθήματα

Γ’ τάξη

Μαθήματα Ώρες
1. Στοιχεία Ψύξης – Κλιματισμού 4Θ + 5Ε
2. Στοιχεία Μηχανών
3. Εγκαταστάσεις Κλιματισμού 3Θ +4Ε
4. Συστήματα Ελέγχου, Ρύθμισης και Αυτοματισμού Εγκαταστάσεων Ψύξης και Κλιματισμού 1Θ + 2Ε
5. Μηχανολογική Σχεδίαση Εγκαταστάσεων Ψύξης και Κλιματισμού
Σύνολο: 23 ώρες
Πηγή:   ΦΕΚ 1053/05.06.2015 τεύχος Β’