ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Στο εργαστήριο των κτιριακών έργων  γίνονται:

  • εργαστηριακές δοκιμές για την μελέτη εδαφών, αδρανών υλικών και σκυροδέματος (Κοκκομετρική ανάλυση εδάφους, αντοχή σε θραύση δοκιμίου, τεταρτομερισμός εδαφικού δείγματος, ειδικό βάρος δομικών υλικών κ.α. )
  • ασκήσεις προμετρήσεων – επιμετρήσεων υλικών και εργασιών για τον προϋπολογισμό ενός έργου
  • κατασκευές «μακέτες» κτιρίων, ξυλοτύπων, , τεχνικών έργων υπό κλίμακα, αλλά και κατασκευών σε πραγματικό μέγεθος

Tο εργαστήριο διαθέτει εξοπλισμό για τις παραπάνω εργασίες καθώς και μονάδα Η/Υ με plotter.

Στο εργαστήριο Τοπογραφίας γίνονται όλες εκείνες οι εργασίες που χρειάζονται ώστε :

  • να γίνει ικανός ο μαθητής να χειρίζεται με άνεση τις συσκευές και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην πράξη από έναν Τοπογράφο- Μηχανικό.
  • να εκτελεί τοπογραφικές, χαρτογραφικές και άλλες εργασίες, που αποσκοπούν στην ακριβή καταμέτρηση, τον καθορισμό, την αναπαράσταση του μεγέθους και της μορφής της επιφάνειας της γης.

Το εργαστήριό μας διαθέτει: Σύγχρονο Γεωδαιτικό Σταθμό, Χωροβάτη, θεοδόλιχο, Ηλεκτρονικά αποστασιόμετρα,  τρίποδες, ακόντια με ενσωματωμένες αεροστάθμες, Κατοπτρικούς στόχους, Σταδίες, Πυξίδες, Μετροταινίες, κ.α.

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΜΕ Η/Υ
Η δυνατότητα σχεδίασης με Ηλεκτρονικό Υπολογιστή αποτελεί απαραίτητο εφόδιο σήμερα για έναν τεχνικό. Γιαυτό οι μαθητές διδάσκονται την χρήση σχεδιαστικών προγραμμάτων AυτοCAD 2D και 3D καθώς και προγράμματα ψηφιακής χαρτογραφίας και γεωγραφικών πληροφοριών GIS.  Τα σχεδιαστικά μαθήματα του AutoCAD  και του GIS γίνονται σε εργαστήριο Εφαρμογών Υπολογιστών που ανήκει στον Τομέα Πληροφορικής.