Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με θέμα: «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» και με σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και, ευρύτερα, της κοινωνίας, επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση,  που διοργάνωσε ο Τομέας Υγείας, Ειδικότητα «Βοηθού Φυσικοθεραπευτή», με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Κέντρου Ευαγγελία, ΠΕ 87.08, την Πέμπτη 08/12/22 στο Αμφιθέατρο του σχολείου. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Διευθύντρια του 1ου ΕΚ Β΄ Αθήνας, κα Κριεπάρδη Μαρία, ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αγ. Παρασκευής, κος Ντάβος Κων/νος, η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, κα Πετρίδου Βαρβάρα, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Τομέα Υγείας, κα Χατζηπέτρου Μαρία και ο Ζαχαρίας Πέτρος,  εκπαιδευτικός.

Παρουσιάστηκαν οι εξαιρετικές ομιλίες “Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης στη Σχολική Κοινότητα για τις Κινητικές Αναπηρίες” Μαρίνα Σαλβαρά, Ph.D., Post-Ph.D. (IKY), Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό ΠΕ28, 1ο ΚΕΔΑΣΥ Β’ Αθήνας, “Δες τη ζωή με άλλα μάτια” Παναγιώτης  Πιτσίνιαγκας, Σύμβουλος προσβασιμότητας & συμπερίληψης.

Μετά το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε διαδραστική συζήτηση με τους/τις παρευρισκόμενους/ες εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και τους  ομιλητές. Ευχαριστούμε όλους όσους/ες συμμετείχαν στην διενέργεια αυτής της τόσο σημαντικής για εμάς εκδήλωσης.

Παρατίθεται η αφίσα και το video της εκδήλωσης, τα οποία επιμελήθηκαν οι μαθητές/τριες της Ειδικότητας “Βοηθός Φυσικοθεραπευτή”. 

https://clipchamp.com/watch/Gr7sTWVudp4?_ga=2.122968843.1498059661.1670427341-1804359556.1670427341

Η εκδήλωση του σχολείου συμπεριλήφθηκε στην ατζέντα του ΥΠΑΙΘ για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ. Βίντεο στο 0:20

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ – 3η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία