Σήμερα το σχολείο μας (1ο ΕΠΑ.Λ. Αγίας Παρασκευής & 1ο Ε.Κ. Β΄Αθήνας) επισκέφθηκε αποστολή από το τμήμα Έρευνας και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Κινέζικου Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για το εκπαιδευτικό μας σύστημα, τη θέση της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, το προσωπικό και άλλα ζητήματα εκπαιδευτικής πολιτικής.

Την αποστολή υποδέχθηκε ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ. κ. Μπαλάσκας Αθανάσιος και η Διευθύντρια του 1ου Ε.Κ. Β΄ Αθήνας – Αγίας Παρασκευής κα Πετρίδου Βαρβάρα. Αφού έγινε μία σύντομη παρουσίαση των τομέων και ειδικοτήτων του σχολείου από τον Διευθυντή του 1ου ΕΠΑ.Λ., η κυρία Πετρίδου ξενάγησε την κινεζική αποστολή στα εργαστήρια του Εργαστηριακού Κέντρου του συγκροτήματος με τη βοήθεια των Υπευθύνων Τομέων, κ.κ. Μαλογρίδη Παύλου και Παπαδοπούλου Δήμητρας. Συζητήθηκαν εκτενέστερα θέματα που αφορούσαν στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, στη σύνδεση εργασιακού χώρου με την Επαγγελματική Εκπαίδευση, θέματα μαθητείας, κ.ά.

Τα εργαστήρια στα οποία ξεναγήθηκαν είναι τα παρακάτω: Εργαστήριο Συντήρησης Έργων Τέχνης, Εργαστήριο Κτιριακών Έργων, Εργαστήριο Αργυροχρυσοχοϊας, Εργαστήριο Αισθητικής Τέχνης, Εργαστήριο Κομμωτικής Τέχνης, Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού και Θερμικών Εγκαταστάσεων, Τεχνολογίας πετρελαίου και Φυσικού Αερίου. Η αποστολή συζήτησε με τους Υπευθύνους Εργαστηρίων κ.κ. Ανθή Ευαγγελία, Βερβέρη Στάθη, Κελόγλου Χρυσούλα και Μπουρνιά Γιώργο.

Ευχαριστούμε θερμά τον αρχηγό της αποστολής κ. Teng Chunyou, καθώς και όλα τα υπόλοιπα μέλη της. Ευχαριστούμε θερμά και την κα Πίσπα Γεωργία, Πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων “Αργώ” και Ειδική Σύμβουλο του Περιφερειάρχη Αττικής, για τη συνοδεία της αποστολής.

Κατηγορίες: ΔΡΑΣΕΙΣ