Τη σχολική χρονιά 2021-22, παρά τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας Covid 19, μια δυναμική ομάδα μαθητών, συμμετέχοντας στο εγκεκριμένο πολιτιστικό πρόγραμμα «Ψηφιακές όψεις της βιβλιοθήκης», ηχογράφησαν, παρήγαγαν και δημοσίευσαν τα «Βιβλιοκύματα», podcasts για το ξεκίνημα και τα πρώτα στάδια δημιουργίας της Βιβλιοθήκης. Δυο χρόνια μετά, η ίδια ομάδα, ως Cityfilm Productions, συνεχίζει να δημιουργεί και να υποστηρίζει τεχνικά σειρά δράσεων του σχολείου μας.

Την Παρασκευή 9/2/24, ο Αλέξανδρος Ρουμελιώτης, απόφοιτος του τομέα Πληροφορικής και μέλος της Cityfilm Productions, ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και συναντήθηκε με μαθητές στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων «Πες μου την ιστορία σου…» και «Πες μου ένα παραμύθι…» που εκπονούνται στο 1ο Ε.Κ. Β’ Αθήνας και στο 1ο Επα.Λ. Αγίας Παρασκευής, αντίστοιχα. Έδειξε στα παιδιά πώς συνδέεται με τις υπόλοιπες συσκευές η ειδική επέκταση κάρτας ήχου που αγόρασε το Ε.Κ. για τη δημιουργία Podcast/συνέντευξης, έδωσε οδηγίες γύρω από τη βέλτιστη χρήση του εξοπλισμού και του λογισμικού και μοιράστηκε την εμπειρία της δικής του ομάδας. Πρόθυμα απάντησε στις απορίες μας και υποσχέθηκε να ξαναβρεθεί κοντά μας, τόσο στηρίζοντας την δουλειά των τωρινών μαθητών μας όσο και για να μας παρουσιάσει το πολλά υποσχόμενο project στο οποίο δουλεύει το τελευταίο διάστημα με τη Cityfilm.

Μετά τη συνάντηση, οι μαθητές μας δήλωσαν έτοιμοι να περάσουν στην επόμενη φάση των δύο πολιτιστικών προγραμμάτων, δηλαδή τις ηχογραφήσεις συνεντεύξεων/αφηγήσεων μελών του Κ.Α.Π.Η. Αγίας Παρασκευής.

Ευχαριστούμε πολύ τον Αλέξανδρο Ρουμελιώτη και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε κάθε εγχείρημα της Cityfilm.