Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Β΄ Αθήνας – Αγίας Παρασκευής, συνεργάζεται με την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.), για τη διοργάνωση Επιμορφωτικού κύκλου εξ αποστάσεως Σεμιναρίων στο πλαίσιο της Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης (άρθρο 95 του Ν.4823/2021), συνολικής διάρκειας 16 διδακτικών ωρών, με θέμα:

«Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για τις φυσικές καταστροφές και την Κλιματική Κρίση: Αναλαμβάνουμε δράση …»

Βασικός στόχος είναι η ενημέρωση και η εξοικείωση των εκπαιδευτικών σε θέματα φυσικών καταστροφών και Κλιματικής Κρίσης.

Σε κάθε σεμινάριο την κεντρική εισήγηση θα κάνει ειδικός πανεπιστημιακός καθηγητής, ενώ θα παρουσιάζεται αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα μπορούν οι εκπαιδευτικοί να υλοποιήσουν είτε στο πλαίσιο ενός προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, είτε στο πλαίσιο της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων, είτε στο πλαίσιο γνωστικού αντικειμένου.

Εισηγήσεις της Διευθύντριας από το 1ο Σεμινάριο της Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης. (1. Οι συνέπειες των ποτάμιων πλυμμηρών μπορούν να αποτραπούν, 2. Τα πάντα αλλάζουν)

Παρουσίαση δραστηριοτήτων από τη συγγραφή του υλικού Δευκαλίωνας: Εκπαίδευση για τις πλημμύρες, Έκδοση ΚΕ.Π.Ε.Α. Μουζακίου

Το υλικό δημιουργήθηκε από ομάδα στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί σχολείων, εκπαιδευτικοί των Κ.Ε.ΠΕ.Α., Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης / Σχολικών Δραστηριοτήτων, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, Πανεπιστημιακοί Καθηγητές και Ειδικοί Επιστήμονες στο θέμα των πλημμυρών. http://deukalion.sch.gr/wp/