Στην συνάντηση/εκδήλωση των σχολείων που συμμετέχουν στο Τοπικό Δίκτυο ΣΗ.ΜΑ. – Α.Ε.Π. της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, στο αμφιθέατρο των ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ. Αγίας Παρασκευής, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, συμμετείχαμε ως 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Β΄Αθήνας (Αγίας Παρασκευής), με τους καθηγητές και μαθητές/ριες του Ναυτιλιακού Τομέα και με τον εξοπλισμό του Εργαστηρίου Πλοιάρχων, με

  1. Μια αναπαράσταση της ουράνιας σφαίρας
  2. Ναυτικό εξοπλισμό – ιστιοφόρο πλοίο, Πυξίδα, υδρόγειο, ναυτικοί κόμποι, ανεμολόγιο ζωγραφισμένο από μαθητή, διπαράλληλο, κομπάσο, άγκυρα και ναυτικό χάρτη. Η όλη κατασκευή έγινε από τούς μαθητές/ριες του Ναυτιλιακού τομέα της ειδικότητας Πλοιάρχων υπό την επίβλεψη των Καθηγητών τους.

Με το εργαστήριο Συντηρητών Έργων Τέχνης και τον Υπεύθυνο Εργαστηρίου κ. Γεώργιο Μποχτανίδη, την Εκπαιδευτικό Χαρά Τσιώνη και μαθητές/ριες:

  1. Με την Εισήγηση “Περί λίθων (Λιθανάγλυφα- ξερολιθιές)” – παρουσίαση περυσινού Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
  2. Αγγειοπλαστική (Βιωματικό Εργαστήριο) και
  3. Λιθανάγλυφα Εκθέματα

Εκθέματα (μακέτες) από τον Τομέα Δομικών (Υπεύθυνη κ. Ευαγγελία Ανθή)

και με Εισήγηση με τίτλο “Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Γεωπάρκο Σητείας και άυλη πολιτιστική κληρονομιά“, από τη Δντρια του Ε.Κ. και πρώην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας, κα Βαρβάρα Πετρίδου.