Με τα τρία από τα τέσσερα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων του 1ου Ε.Κ. Β΄Αθήνας (Αγίας Παρασκευής), συμμετέχουμε στο Εθνικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, «Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης», για το σχολικό έτος 2023-2024.

Τα τρία αυτά Προγράμματα με τα οποία συμμετέχουμε στο Δίκτυο, έχουν τους ακόλουθους τίτλους:

1. «Πες μου την ιστορία σου…»: ακούμε και καταγράφουμε ιστορίες της ζωής ανθρώπων της γειτονιάς μας (Πρόγραμμα Πολιτιστικών Θεμάτων)

2. «Η μαστίχα ευωδιάζει ιστορία και πολιτισμό» (Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης)

3. «Το περιβάλλον ως πεδίο συνάντησης των πολιτισμών και ως καθοριστικός παράγοντας στο ευ ζην των μαθητών/τριών» (Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης)

Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο Εθνικό Δίκτυο Π.Ε., κάναμε αίτηση συμμετοχής στο Μαθητικό Συνέδριο της Κωνσταντινούπολης, που διοργανώνεται από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Δυτικής Θεσσαλονίκης και αποστείλαμε το έως τώρα παραχθέν υλικό από αυτά τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Επιλεγήκαμε να παρουσιάσουμε τις δράσεις και το παραχθέν υλικό μας στη Συνεδρία του Σαββάτου 6/4/2024, με το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Η μαστίχα ευωδιάζει ιστορία και πολιτισμό», όπου συμμετέχουμε ως Σύμπραξη τριών από τα τέσσερα σχολεία με τα οποία συνεργαζόμαστε – τα άλλα δύο είναι το Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου και το 2ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων