Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2024  στο πλαίσιο του εργαστηριακού μαθήματος <<Ρομποτική>>, οι μαθητές της Γ’ τάξης του ΤΟΜΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ της ειδικότητας  ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ με την συνοδεία των εκπαιδευτικών κ.κ Ρίζου Βασιλική και Πολυχρονιάδη Πολυχρόνη επισκέφθηκαν το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας (ΚΕΛ) τών γραμμών 2 και 3 της ΣΤΑ.ΣΥ.

Σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης και η επιλογή του συγκεκριμένου τμήματος, ηταν η παρατήρηση της άψογης λειτουργίας και συνεργασίας ανθρώπου και μηχανής. Ο χώρος ήταν ιδανικός καθώς μεγάλης γκάμας ρομποτικά συστήματα υπο τον προγραμματισμό αλλα και την επίβλεψη του ανθρώπου μεταφέρουν χιλιάδες επιβάτες απο την μία πλευρά της πόλης της Αθήνας στην άλλη με ακρίβεια δευτερολέπτου αλλά και ταυτόχρονα με την μέγιστη ασφάλεια που μπορεί να παρέχει αυτό το ΜΜΜ.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρια να ενημερωθούν απο εκπρόσωπο της εταιρείας τον τρόπο λειτουργίας αλλά και των βασικών συστημάτων που φέρουν εις πέρας αυτο το δύσκολο έργο. Όπως για παράδειγμα στην παρακάτω φωτογραφία μέσω του προγράμματος SCADA απεικονίζει την κίνηση των συρμών στο δίκτυο του μετρό.

Επίσης πάλι μέσω του ίδιου προγράμματος, όπως φαίνεται στη  παρακάτω φωτογραφία, απεικονίζει την παροχή της τάσης στο δίκτυο ωστε να καταστεί δυνατή η κίνηση των συρμών.

Οι μαθητές ευχαριστήθηκαν την διδακτική επίσκεψη καθώς, παρατήρησαν την λειτουργια διάφορων ηλεκτρονικών και ηλεκτρολογικών συστημάτων και ενημερώθηκαν για τον σωστό τρόπο λειτουργίας ενός ΜΜΜ που χρησιμοποιούν οι ίδιοι τους αλλα και χιλιάδες συμπολίτες τους καθημερινά.