Στις 21 και 22/11/2023  πραγματοποιήθηκαν  διδακτικές επισκέψεις των  τμημάτων Γ’ και Β’  τάξης αντίστοιχα,  του Τομέα Πληροφορικής, στην έκθεση “Life in Space”  στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στην περιοχή Γουδή. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), το “THE U.S. SPACE & ROCKET CENTER” και το Space Camp του, το “MARSHALL SPACE FLIGHT CENTER” της NASA και τον Ιταλικό Διαστημικό Οργανισμό (ASI).

Οι μαθητές παρακολούθησαν ξενάγηση που τους πρόσφερε την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συναρπαστική ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο, καθώς και στοιχεία της τεχνολογίας που χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό αυτό. Άκουσαν με προσοχή την παρουσίαση του έργου των  πρωτοπόρων της πυραυλικής και διαστημικής τεχνολογίας και παρατήρησαν με  ενδιαφέρον μια σειρά αυθεντικών αντικειμένων από διαστημικές αποστολές, πιστά αντίγραφα σκαφών, στολές και αντικείμενα που χρησιμοποίησαν αστροναύτες αλλά και προσομοιώσεις των χώρων και των συνθηκών διαβίωσής τους.

Η ξενάγηση έδωσε στα παιδιά πολλές αφορμές και ερεθίσματα για να διατυπώσουν απορίες και σχόλια αλλά και για να συζητήσουν γύρω από τον προγραμματισμό και άλλα αντικείμενα που διδάσκονται στην ειδικότητά τους. Έτσι, διαπίστωσαν για μια ακόμη φορά πόσο καθοριστικό ρόλο παίζει η επιστήμη τους στα ορόσημα της ανθρώπινης ιστορίας.