Την περιοδική έκθεση που φιλοξενεί το Μουσείο Ακρόπολης, με τίτλο “Ένδυμα Ψυχής” η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε ομάδα μαθητών από το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Αγ. Παρασκευής την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023.

Στην ιδιαίτερη αυτή έκθεση παρουσιάζονται 70 έργα μοναδικής καλλιτεχνικής αξίας. Σύγχρονοι άνθρωποι οι περισσότεροι από αυτούς καλλιτέχνες, φορούν αυθεντικές παραδοσιακές ενδυμασίες του προπερασμένου αιώνα, από τη συλλογή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου και φωτογραφίζονται από τον Βαγγέλη Κύρη. Οι φωτογραφίες εκτυπώνονται πάνω σε ειδικό καμβά, στον οποίο παρεμβαίνει ο κεντιτής Ανατόλι Γεωργίεφ, αναδεικνύοντας την ομορφιά των λεπτομερειών των αυθεντικών κεντημάτων και δίνοντας ζωή στην εικόνα.

Οι μαθητές που προέρχονται από τους τομείς Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πληροφορικής καθώς και από τις ειδικότητες Αισθητικής και Κομμωτικής, εκπονούν στο 1ο ΕΚ Αγίας Παρασκευής, κατά το σχολικό έτος 2022-23, πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο “Εμβληματικά πορτραίτα και απροσδόκητες selfies”. Παρακολούθησαν με έντονο ενδιαφέρον την ξενάγηση στην έκθεση και εντυπωσιάστηκαν από την αισθητική των έργων. Στην επίσκεψη τους συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί Άννα Λιάχνη, συντονίστρια του πολιτιστικού προγράμματος, Δήμητρα Παπαδοπούλου, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος και Ευαγγελία Ανθή υπεύθυνη τομέα του ΕΚ Αγίας Παρασκευής.