Την Τρίτη 16-1-2024 οι μαθητές/ριες Γ τάξης της ειδικότητας «Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων» μαζί με τους εκπαιδευτικούς Ρίζου Βασιλική και Δροσόπουλο Χαράλαμπο, επισκέφτηκαν την εταιρεία συστημάτων ασφαλείας «Olympia Electronics S.A.». Η διδακτική επίσκεψη υλοποιήθηκε στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος «Αυτοματισμοί Προγραμματιζόμενης Λογικής».

Οι μαθητές/ριες ήρθαν σε επαφή με την ηγέτιδα εταιρεία στην ελληνική βιομηχανία των συστημάτων ασφάλειας. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων  ασφάλειας, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής.

Πιο συγκεκριμένα:

Α) οι μαθητές/ριες ενημερώθηκαν για τον φωτισμό ασφαλείας και τα προϊόντα αυτού

Β) οι μαθητές/ριες πληροφορήθηκαν για τα συστήματα πυρανίχνευσης

Γ) στους/ις μαθητές/ριες παρουσιάσθηκαν συστήματα συναγερμού και η λειτουργία τους

Δ) έγινε επίδειξη των νέων προϊόντων της εταιρείας

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε  με δοκιμή κάποιων από τα παραπάνω συστήματα και προϊόντα. Πιο συγκεκριμένα μέσω τεχνητού καπνού, οι μαθητές/ριες παρακολούθησαν τη λειτουργία του συστήματος πυρανίχνευσης.  Επίσης δημιουργήθηκαν συνθήκες παραβίασης χώρου ώστε οι μαθητές/ριες να δουν τη λειτουργία του συναγερμού.

Οι μαθητές/ριες παρακολούθησαν με έντονο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις και συμμετείχαν ενεργά διατυπώνοντας πλήθος ερωτήσεων. Επίσης, έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της εταιρείας εκφράζοντας την επιθυμία να δοκιμάσουν τη λειτουργία τους. Έτσι, οι στόχοι που τέθηκαν κατά τον σχεδιασμό της επίσκεψης, δηλαδή να ενημερωθούν οι μαθητές/ριες για τα «Συστήματα Ασφαλείας», επιτεύχθηκαν πλήρως