Τους φιλόξενους χώρους των εργαστηρίων Νέων Τεχνολογιών “Utech lab” που στεγάζονται στο Ίδρυμα Ευγενίδου, επισκέφθηκαν τα δύο τμήματα της Β’ τάξης του τομέα Πληροφορικής.

Οι μαθητές πήραν μέρος σε δυο εργαστηριακές συνεδρίες:

Στον χώρο “MediaSpace” παρακολούθησαν το εργαστήριο με θέμα: “Motion Tracking και Ειδικά Εφέ”. Η εισιγήτρια κ. Αναστασία Πιτσικάλη εξήγησε στα παιδιά πώς δημιουργούνται τα φίλτρα στα διάφορα social media και πώς ένα τρισδιάστατο ψηφιακό μοντέλο εισάγεται σε ένα βίντεο. Στη συνέχεια με την χρήση του λογισμικού Spark AR Studio , οι συμμετέχοντες κωδικοποίησαν την κίνηση μοντέλου σε ένα βίντεο, εισήγαγαν γραφικά και τρισδιάστατα μοντέλα σε ζωντανές σκηνές και δημιούργησαν τα δικά τους φίλτρα επαυξημένης πραγματικότητας.

Στο “CodingSpace” , με τη βοήθεια του κ. Σπύρου Καλαμάκη υλοποίησαν στης πλατφόρμας Dialogflow, τον δικό τους λειτουργικό ψηφιακό βοηθό chatbot και το “εκπαίδευσαν’ χρησιμοποιώντας αρχές Τεχνιτής Νοημοσύνης, να αναγνωρίζει τι του ζητείται και να απαντά ανάλογα.

Οι καλά σχεδιασμένες δραστηριότητες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών και τους έδωσαν ερεθίσματα για παραπάνω διερεύνηση στα θέματα με τα οποία ασχολήθηκαν.